Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výroba boiles

Kouzelná jahoda

  • Úspěšné období: Brzké jaro - začátek léta
  • Druhy ryb: Kapr, Amur
  • Typy revírů: Rybníky, řeky
  • Finanční náročnost: finančně nenáročné

 

Na toto boilie se dá chytat prakticky ihned po rozmrznutí, atraktory se zde uvolňují rychle i ve studené vodě a první záběry po dlouhé zimě potěší nejednoho rybáře.

Ingredience

600g pšeničné krupice dětské
300g plnotučné sojové mouky
200g kukuřičné mouky
10-13 vajec
Rostlinný olej
Sůl
Jahodový extrakt a aroma, případně aminokomplex
Potravinářské barvivo, nejlépe červené
Mleté arašídy, melasa

Postup přípravy

Tento recept, je témeř pro začátečníky, začínak jsem s ním i já.
Vejce řádně vyšleháme, přidáme do něj tekuté přísady a potravinářské barvivo. Do další mísy si dáme všechny sypké složky. Připravenou sypkou směs postupně sypeme do našlehaných vajec, přidáváme až do té doby, než se nám konzistence vzniklé hmoty bude zdát ideální. Necháme těsto 30minut odležet v ledničce, poté válíme koule a veříme 3-4 minuty ve vroucí mírně osolené vodě. Uvařené boilie necháme pár dní proschnout, poté je zamrazíme, nebo si odděláme část na okamžité chytání 

Obrazek